Blog

Een puzzel mat voor je kind, voor welke kies en waarom zou je er een in huis halen.

goede 2

Er zijn vele verschillende soorten puzzelmatten en hebben zo hun unieke draai. In dit artikel zal je meer te horen krijgen over puzzelmatten en waarom ze zo gewild zijn bij kinderen. Veel mensen denken bij een puzzelmat aan een mat waar je op kunt puzzelen terwijl dit juist een grote puzzel is en superleuk voor je kind is 

 Dit artikel zal de volgende punten bevatten: 

  • Wat is het
  • Voor wie is het geschikt
  • Voordelen 
  • Waarom neem je een puzzelmat

Met dit artikel hoop ik een beter beeld gegeven te hebben over wat een puzzelmat is en voor wie het bestemd is. Op het eind zal er een conclusie worden gegeven over dit verslag over wat allemaal behandeld is en zal er een korte samenvatting staan over de inhoud van dit artikel. Toch adviseer ik het hele artikel te lezen voor het geval dat er toch iets in staat wat van belang voor je is. 

Wat is een puzzelmat?

Een puzzelmat is een puzzel met hele grote stukken met bijvoorbeeld afbeeldingen erop. Vaak zijn de stukken 30 bij 30 centimeter waardoor het veel ruimte opneemt. Zo zijn er matten met het alfabet erop, matten met cijfers, matten met vormen, matten met voertuigen zoals auto’s, vrachtwagens, treinen of vliegtuigen en zijn er nog veel andere matten met afbeeldingen De mat is zo groot dat het op de grond moet liggen om te kunnen gaan puzzelen. Er zijn verschillende matten met een verschillende hoeveelheid stukken waardoor je een puzzel van negen of twaalf stukken kan hebben maar ook matten met bijvoorbeeld 86 stukken. Door de verschillende hoeveelheden puzzelstukken kun je zelf ervoor kiezen hoe groot de mat moet worden. Het is verder ook mogelijk om de matten neer te leggen ter bescherming van je vloer tegen krassen of om je kind te beschermen tegen het vallen op een harde vloer. Een mat is niet geschikt voor buitenshuis gebruik omdat het dan snel beschadigd raakt. De mat is bedoeld voor binnen in het huis omdat het daarvoor gemaakt is. Het materiaal en de manier waarop het gemaakt is zorgen ervoor dat de mat niet kan verschuiven omdat het antislip is. Naast een puzzelmat kan de mat ook functioneren als een yoga mat of iets soortgelijks door het materiaal. Zo hoef je niet meer op zoek naar een extra yoga mat maar kun je de puzzelstukken van je kind erbij pakken. 

Puzzelmat Puzzel Kinderen Auto Alfabet Cijfers Letters Eva Foam Speelmat Speelkleed BPA Veilig 10 delig 482 007

Voor wie is het geschikt?

Deze matten met afbeeldingen zijn bedoeld voor kinderen, omdat jonge kinderen door de afbeeldingen op jonge leeftijd al kennis maken met kleur, vormen, afbeeldingen, alfabet en cijfers. Verder is het ook een stimulans omdat het de creativiteit van kinderen kan bevorderen omdat ze na moeten denken over hoe je de matten aan elkaar vastmaakt. Naast het leerzame gedeelte is het ook gewoon leuk om mee te spelen, ze kunnen lekker puzzelen en zijn dan ook uren bezig. Je kind is dan ijverig bezig en je hebt dan ook rust in huis. Naast alleen het puzzelen is de mat ook handig als bescherming. Het is gemaakt van zacht materiaal en zal niet verschuiven als je kind er snel overheen loopt. Verder is het ook ideaal om mogelijke krassen te voorkomen die ontstaan omdat je kind er met speelgoed overheen gaat. Het beschermt je kind tegen het vallen op een harde ondergrond en beschermt je vloer tegen krassen.  

Condimentum enim

Puzzelmat Puzzel Kinderen Auto Alfabet Cijfers Letters Eva Foam Speelmat Speelkleed BPA Veilig 10 delig 482 004

Voordelen

Een van de voordelen om een mat gemaakt van puzzelstukken is dat je kind er eindeloos mee bezig kan zijn om de stukken aan elkaar te voegen. Ook kunnen ze bezig blijven met de verschillende afbeeldingen of vormen die op en in de puzzelstukken zitten. Zo leert je kind al bepaalde dingen op jonge leeftijd en is het ook bezig om de creativiteit te ontwikkelen. Naast speelgoed voor je kind kan het ook als een speelvloer voor je kind zijn omdat het van zacht materiaal is gemaakt, vaak antislip is en het voorkomt ook nog eens krassen op je mooie vloerVerder kun je het als ouder gebruiken als een yoga mat of ander soort mat om je oefeningen te doen voor als je je normale mat eventjes niet kan vinden of omdat je er geen hebt gezocht na de aankoop van de puzzelstukken. Ook heb je als ouder na de aankoop van zo’n mat meer rust in huis omdat je kind gezellig aan het spelen is met de puzzelstukken of op de mat met ander speelgoed. De puzzelstukken zijn makkelijk schoon te maken omdat ze waterdicht zijn waardoor je ze niet hoeft te wassen nadat er water of iets anders is op gevallen. Je hoeft ze of alleen maar af te spoelen of je gebruikt een sopje om stof en andere viezigheden te verwijderen. 

Waarom neem je een puzzelmat?

Een van de redenen om een puzzelmat in huis te halen is voor je kind. Het is namelijk een goed ontwikkelingsmiddel voor je kind om kennis te maken met kleuren, vormen, cijfers en letters. Naast educatief is het ook leuk voor je kind om ermee te puzzelen of te gebruiken als een mat om met ander speelgoed te spelen. Verder is de mat ook nog eens heel zacht waardoor je niet bang hoeft te zijn dat als je kind valt, het op een harde ondergrond valt en zich bezeert. Verder zijn de matten vaak zo gemaakt dat ze niet verschuiven op de vloer wat handig is voor als je kind graag rond de kamer rent en daarbij niet oppast. Ook kun je een egale mat kiezen omdat je op zoek bent naar iets om op de grond te leggen waar je kunt rustig en veilig kan spelen zonder iets of zichzelf te beschadigen.  

Kortom, de puzzelstukken zijn leuk speelgoed voor kinderen omdat kinderen zo vroeg te maken krijgen met kleuren, vormen, voertuigen, alfabet en cijfers. Verder is het ook een hulpmiddel om de creativiteit van het kind te ontwikkelen. Met de puzzelstukken heb je vaak ook lang rust in huis omdat je kind dan heerlijk aan het spelen is. Naast speelgoed kan het ook als ondergrond werken waar je kind op kan spelen met ander speelgoed omdat de puzzelstukken zijn gemaakt van zacht materiaal en het is antislip. Zo loopt je kind geen gevaar dat als hij of zij erover heen rent dat de puzzelstukken plotseling onder zich uitschuiven. Als je kind er toch op valt bezeert het kind zich niet erg omdat de mat lekker zacht is. Daarnaast voorkomen de puzzelstukken ook nog eens krassen op de mooie vloer omdat je kind er dan niet met speelgoed overheen gaat wat voor krassen kan zorgen. De puzzelstukken zijn makkelijk schoon te maken door middel van een doekje en een sopje of eventjes af te spoelen met de tuinslang. Hierdoor hoef je niet bang te zijn als je er iets op hebt gemorst. Na het schoonmaken wordt wel aangeraden om de puzzelstukken te laten drogen in de zon zodat de stukken niet krimpen of vervormen. De puzzelstukken zijn ook een ideale oplossing voor als je geen yoga mat thuis hebt of je kunt de mat eventjes niet vinden omdat het van hetzelfde materiaal is gemaakt als een yoga mat. Zo kun je toch nog je oefeningen doen op de leuke puzzelstukken van je kind. Al moet je eerst eventjes de stukken aan elkaar bevestigen om een mat te maken op maat. Met de puzzelstukken kun je er als kind en als ouder van genieten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *