Blog

Wat houdt een spijkermat in en waarom heeft u er één nodig? In dit artikel komt u erachter waarom u er vandaag nog een moet bestellen!

DSC06673

Heb jij ook last van een nare pijn in de schouders, nek of rug? Deze klachten kunnen je dagelijks leven heel erg belemmeren en dat is iets waar niemand last van hoort te hebben. Met deze mat kan je de pijn verlichten en zal je merken dat je binnen een paar dagen beter zal slapen en je ook een stuk frisser zal voelen dan ooit te voren. Deze mat is een mooie en efficiënte manier van acupunctuur. Zo hoef je niet honderden euro’s uit te geven aan behandelingen en kan je zelf de touwtjes in handen nemen.

In dit artikel zullen de volgende punten behandeld worden:

 • Wat is acupunctuur
 • Het effect van acupunctuur
 • Hoe gebruik je de mat
 • Veiligheid
 • Voordelen van de mat
 • Voor wie is een acupunctuur mat en voor wie niet.

Tot slot zal er een conclusie zijn over dit artikel die kort samenvat wat dit artikel allemaal inhield.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een speciale behandeling van stress en pijn ontlasting met behulp van naalden en/of een spijkermat. Deze behandelingen zijn volgens onderzoekers al duizenden jaren oud. Deze speciale manier van het verlichten van pijn is volgens onderzoek ontstaan aan de kust in China waar veel vissers in kou leefde en last kregen van buik en spier klachten. Zo hebben ze een manier gevonden om deze pijn te verlichten. Die oplossing noemen we in het dagelijks leven acupunctuur. Rond 500 A.D, de tijd dat de Chinezen in hun rijkste tijdperk zaten hebben dokters en monniken een efficiëntere manier gevonden voor deze behandelingen. Hier werd ook voor het eerst over meridianen geschreven. De energiebronnen in je lichaam die de pijn veroorzaken en hoe ze die konden helpen met de pijn.

Het effect van acupunctuur

Acupunctuur is een hele rustgevende en efficiënte manier van het verlichten van kwellingen en pijn in het lichaam. Met behulp van naalden en/of een spijkermat is het mogelijk om de pijn of blokkade in het lichaam te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Het effect van acupunctuur is dat het de kwalen in het lichaam zullen verminderd worden. Voor sommige kan het een onaangename ervaring zijn maar het idee dat je na een tijdje weer normaal kan slapen en weer naar het werk kan zonder het idee te hebben dat je elke seconde in elkaar kan storten is een fijne gedachten om aan vast te houden

Hoe gebruik je de mat?

Deze spijkermat is een makkelijk te gebruiken product. Het is echter heel belangrijk dat je weet hoelang je de mat kan gebruiken en hoe je gefocust moet blijven. Voordat de spijkermat in gebruik wordt genomen is dat je je hartslag onder controle hebt en je goed tot rust bent gekomen. Voordat je op de mat gaat liggen is het belangrijk dat je diep ademhaalt en al uitblazend plaats neemt op de mat. Het is de bedoeling dat je volledig relaxed op de mat plaatsneemt. Dit zorgt ervoor dat je bloedsomloop een stuk beter zal werken. Als je net begint met deze methode van pijnverlichting is het belangrijk dat je tussen de 10 en 15 minuten gebruik maakt van de mat. Als je lichaam er eenmaal aan gewend is kan je over gaan naar 15 tot 30 minuten op de mat. Geef je lichaam na de behandeling ook voldoende rust om alles in zich op te nemen.

Veiligheid

Een spijkermat is een veiligere manier van acupunctuur wegens het volgende. Een acupunctuur behandeling is een behandeling die gebruik maakt van naalden die in je lichaam worden geprikt. Naast het feit dat het een relaxend gevoel geeft is er een risico op infecties. Als de naalden niet goed schoon worden gemaakt, dan zijn de kansen groter dat je een infectie oploopt. Met deze mat verklein je die kansen omdat je zelf de regie in handen neemt. Door zelf de mat goed schoon te houden kun je zonder enige problemen de mat gebruiken. Ook is het een gegeven feit dat deze mat niet je huid penetreert als bij een acupunctuur behandeling. Zelf de druk op een plek bepalen is iets waar veel mensen ook behoefte aan hebben. Met deze speciale mat kan je zelf bepalen op welke plekken je druk zet of je dat fijn vindt of niet. Bij acupunctuur behandelingen heb je weinig controle over waar de naalden heen gaan en met deze mat heb jij de volledige controle.

Voordelen van een spijkermat

 • De verlichting van stress in je lichaam
 • Het verminderen, verhelpen van de pijn in de boven- en onderrug
 • Genezing in de voeten en de benen
 • Verhogen en verbeteren van de bloedcirculatie
 • Helpt met het verlichten van de spanning in de nek en schouders
 • Het helpt tegen het verminderen van een deprimerend gevoel
 • Stimuleert zuurstof toename in het lichaam
 • Het zorgt ervoor dat je meer en betere energie hebt in je lichaam
 • Het helpt tegen het verlichten van buikpijn en tegen maagzuur
 • Is een perfect middel tegen hoofdpijn en migraine klachten.

Voor wie is een acupunctuur mat en voor wie niet?

Deze matten zijn voor mensen die pijn ervaren in hun gewrichten, spieren en in hun lichaam. Met een spijkermat is echter niet geschikt voor zwangere vrouwen, de druk van de spijkers kan voor complicaties zorgen in de zwangerschap. Ook is het niet voor vrouwen die hun kind nog borstvoeding geven aangezien dat in verband met de bloedsomloop geen positieve effecten zou hebben op de vrouw. Mensen met diabetes wordt ook afgeraden zo’n mat te gebruiken wegens het feit dat hun huid een stuk makkelijker beschadigd kan worden of zelfs gepenetreerd kunnen worden door de mat wat voor serieuze schade kan zorgen aan het lichaam. Echter is de mat perfect voor mensen die een constante pijn in hun spieren hebben en een manier zoeken die ervoor zorgt dat ze deze pijn heel erg kunnen verlichten. Het is ook het perfecte product voor mensen die lange dagen werken en thuis komen met veel stress in het lichaam. Met deze mat zullen ze een heerlijk rustgevend gevoel terug krijgen in hun lichaam en kunnen ze met een vrije geest heerlijk naar bed om fris en fruitig de volgende dag weer te beginnen.

Conclusie

In conclusie is deze spijkermat een perfecte manier van ontspanning en een perfect product om mensen te helpen met meerdere klachten die niet een acupunctuur behandeling kunnen betalen. Zo is het voorgekomen in het artikel dat deze mat veel voordelen met zich meebrengt die ervoor zorgen

dat je binnen meerdere keren de mat te hebben gebruikt je een stuk beter in je vel zult voelen. Dat is toch iets waar iedereen wel profijt uit kan halen? Ook is vermeld waarom een spijkermat een veilig product is om te gebruiken in tegenstelling tot een acupunctuur behandeling waar je de kans loopt op infecties mocht de specialist niet zijn naalden goed schoonmaken. Ook heb je de vrije ruimte om zelf te kiezen en zelf in controle te zijn over waar en hoeveel druk je uitoefent. Er is vermeld hoe acupunctuur is ontstaan en hoe het in de loop van tijd is uitgegroeid tot een hele efficiënte manier van ontspanning en verlichting van pijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *